آمار >

چیزونی که لازمن:

گندم یا جوهریده(به کول سرهدیون آسیاب شده) به مقدارلازم

کولی یا مای

پیاز: 2تا

روغن: به مکدارلازم

هاوو: (آب) دگه به مکدار لازم

نمک وادویجات مثل: فلفل ودازرد وبزار و.....

یکتا هم: منجل

اگه تُهه چوله اگه نه هم همو چراغ گازکافین

چطو راست بکنیم (طرزتهیه)

منجل روچوله بنستی وگندم یا جو وی که تهه دخلی بریزی وچوله روشن بکنی تا

خوب بریح بخره ورنگی عوض بشه یهنه تقریبن خاکی.بعدکه بریح ایخه دخه یکتا

سینی خالی بکنی.ودوباره منجل خو روچوله بنستی وروغن وپیازوسیب زمینیون خو

دخلی بریزی ونمک ودازرد وادویجات خو دخلی اریزیم وجُن  وا استمه به هم ازنیم

تا برشته بشه وبعد مای یا کولی خودخلی اریزیم وهاو هم شریکی اکنیم ووااستمه به هم

ازنیم و ول اکنیم که به جوش بیت خا آلاهموگندمن یا جو وون خودخلی اریزیم وچند تا

پمپ به چوله حد گاش ازنیم تا آتشی بیشته بشت و زودته جوش بزن...بعد از جوش زدن

چوله خو کم گاش اکنیم تا هاووی خشک بزن وبعد سر دم انستیم وچند دیکه بعد مفلک

خوما آمادن وادونیم بزهریم...درضمن ای خوراک اگه سرهدیون بخرن کیف عالم اکنن

ایهم معنی کلماتی که شاید بعضیون نفهمن چِن:

کولی یا مای : کوسه یا ماهی

منجل : قابلامه بلکه

چوله: نوعی چراغ محلی وقدیمی چراغ گاز هالایی

بریح بخره : یعنی تغییر رنگ بدهد

حَد گاش : یعنی باسرعت پمپ زدن

کم گاش : یعنی درجه اجاقمون را کم میکنیم



تاريخ : یکشنبه ۲۴ مهر ۱۳۹۰ | ۱۱:۳۰ ب.ظ | اینوشته : موسی مطایف |